East Hampton, NY

The goal for this Hamptons pool house was to create a maximum variety of experiences within a relatively small set of indoor and outdoor spaces, all within eyeshot and earshot of each other. Moving through the space reveals a range of dedicated areas: a seating area with fireplace, trellised sections that frame the sky, enclosed areas for storage and food prep, and a changing room and bathroom. Elements of nature abound, from cedar louvers to bluestone floors to a natural zinc roof, which will patina over time. Plenty of trees and foliage surrounding the structure give it a feeling of enclosure, so that you can’t tell where the architecture ends and landscape design begins. A chimney made of handmade Petersen bricks from Denmark rises above, anchoring the composition of spaces with a place to gather.

PRINCIPAL-IN-CHARGE: Robert Young, AIA; PROJECT ARCHITECT: Justin Blejer; PROJECT DESIGNER: Viktoria Rauter; STRUCTURAL ENGINEER: John Condon Engineering PC; GENERAL CONTRACTOR: Fountainhead Construction; LANDSCAPE ARCHITECT: Laguardia Design Group; LANDSCAPE CONTRACTOR: Whitmores; PHOTOGRAPHY: Frank Oudeman (c).

︎ To Project Gallery